NOVE PROVOKACIJE IZ BEOGRADA: Djeca na meču Crvene zvezde u Ligi prvaka postavila skandalozan transparent

Sredinom drugog poluvremena u TV prijenosu je prikazan nevjerovatan detalj s tribina.

  • Sport

  • 28. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 1

Nogometaši Crvene zvezde su savladali večeras Kairat rezultatom 5:0 i plasirali se u treće pretkolo Lige prvaka, izvještava Klix.

UEFA je kaznila Zvezdu pred ovaj duel i zabranila joj prisustvo navijača, no dozvolila joj je da na tribinama budu djeca do 14 godina, tako da su crveno-bijeli imali podršku sa tribina stadiona "Rajko Mitić".

Među njima je bilo i 70 mladih sportista iz bh. entiteta Republika Srpska koji su učesnici kampa "Srbija te zove" u okviru kojeg imaju priliku trenirati nogomet, odbojku, košarku, rukomet i tenis sa istaknutim sportskim stručnjacima.

No, sredinom drugog poluvremena u TV prijenosu je prikazan nevjerovatan detalj sa tribina.

Na dijelu tribine na kojem su se nalazila djeca, očito iz Istočnog Sarajeva, bio je okačen skandalozan transparent sa natpisom "Srpsko Sarajevo".

Podsjetimo, termin "Srpsko Sarajevo" je Ustavni sud Bosne i Hercegovine zabranio 2004. godine kada je grad preimenovan u Istočno Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...