UŽAS U IRAKU: Izveden raketni napad na američku ambasadu u Bagdadu...

Usljed eksplozije, zabilježena je šteta na automobilima parkiranim u ulici, dok o eventualnim žrtvama još nema informacija.

  • Svijet

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

U Bagdadu je u četvrtak izveden raketni napad na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Anadolu Agency (AA).

Napad je izveden s dvije rakete koje su pale u neposrednoj blizini zgrade ambasade SAD-a, koja se nalazi u Zelenoj zoni u Bagdadu, području u kojem su smještene državne institucije i brojne strane ambasade i diplomatske misije, objavili su irački mediji.

Usljed eksplozije, zabilježena je šteta na automobilima parkiranim u ulici, dok o eventualnim žrtvama još nema informacija.

Iračka vlada još se nije oglasila o raketnom napadu.

U posljednje vrijeme česti su napadi na američke ciljeve u Iraku. Tvrdi se da iza napada stoje šiitske milicijske grupe, bliske Iranu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...