BURSAĆ OGOLIO SAV JAD I BIJEDU VOŽDA IZ LAKTAŠA: "Dodik će angažovati policiju da štiti negatore genocida, a hapsiće tom istom policijom..."

Dodikova nova prijetnja uslijedila je dan uoči sjednice parlamenta RS-a koji bi u petak iza zatvorenih vrata trebao razmatrati prijedlog zakona po kojem bi se djela okvalificirana kao “narušavanje ugleda RS” kažnjavala kaznama od tri do 15 godina zatvora.

  • Mini market

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 2

Novinar i kolumnist iz Banje Luke Dragan Bursać oštro je reagirao na posljednje prijetnje koje je izrekao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

"Dodik će angažovati policiju da štiti negatore genocida, a hapsiće tom istom policijom sve one koji ukazuju na to zlo, bruku i sramotu. Još jedan običan dan u Republici Srpskoj", poručio je Dragan Bursać.

Posjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zaprijetio je u srijedu da će policija Republike Srpske spriječiti svaki pokušaj privođenja ljudi koji bi mogli biti predmetom krivičnog progona zbog negiranja ratnih zločina.

Komentirajući činjenicu da je u srijedu stupio na snagu zakon koji je nametnuo visoki predstavnik Valentin Inzko, a omogućava kažnjavanje kaznom do pet godina zatvora osoba koje negiraju ratne zločine i veličaju njihove počinioce, Dodik je za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) rekao da će se osobno zauzeti za to da se taj zakon ne provodi na teritoriji RS-a.

“Policija RS-a već je dobila nalog da naše ljude štiti i brani, što god to značilo. Ako netko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati”, zaprijetio je Dodik.

U entitetskoj policiji već su pripremili posebni telefonski broj na koji bi im se trebale javiti osobe kojima prijeti hapšenje zbog veličanja ratnih zločina i njihovih počinilaca.

Dodik je pozvao sve one koji žive u RS-u, da alarmiraju entitetsku policiju ukoliko imaju bilo kakve informacije o akcijama koje bi pokušali provesti pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ili Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Dodikova nova prijetnja uslijedila je dan uoči sjednice parlamenta RS-a, koji bi u petak iza zatvorenih vrata trebao razmatrati prijedlog zakona po kojem bi se djela okvalificirana kao “narušavanje ugleda RS” kažnjavala kaznama od tri do 15 godina zatvora.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...