VIJEST NE MOŽE BITI BOLJA: U Federaciju uskoro dolazi još milion doza vakcina, evo i kojih...

Zavod je danas prezentirao i podatke o aktuelnom stanju u provedbi vakcinacije protiv Covida-19 u Federaciji BiH.

  • Vijesti

  • 29. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 0

Vlada Federacije BiH upoznala se na današnjoj sjednici s informacijom Zavoda za javno zdravstvo FBiH o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima sa proizvođačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa (Covid-19) u periodu od 22. do 28. jula 2021. godine.

U informaciji je, uz ostalo, navedeno da su u toku završne pripreme za isporuku ukupne količine od 500.000 doza "Sinopharm" vakcina, po Ugovoru o nabavci zakljkučenom s "China National Biotec Group Limitedom" (CNBG) i proizvođačem "Beijing Institute of Biological Products Co. Ltdom" (kao isporučiocima) i "Synopharm International Hongkong Limitedom" (kao prodavcima).

Postupajući po zaključku od 26. jula 2021. godine, kojim je Vlada FBiH prihvatila donaciju Republike Austrije od 483.947 doza "AstraZeneca" vakcina, Zavod poduzima sve neophodne aktivnosti kako bi osigurao prihvat ove donacije, koja se očekuje u idućih nekoliko sedmica.

Zavod je danas prezentirao i podatke o aktuelnom stanju u provedbi vakcinacije protiv Covida-19 u Federaciji BiH.

Do 25. jula 2021. godine kantonima je distribuirano ukupno 537.525, a administrirano je 334.479 doza vakcina, javlja RS.

Dakle, kantoni raspolažu sa još 203.046 doza.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...