KONAČNA ODLUKA GIGANTA IZ WOLFSBURGA: Volkswagen prelomio, povećava cijene svojih automobila…

Volkswagen planira da za skoro tri milijarde eura kupi rentakar kompaniju Europcar i s njom razvija nove koncepte mobilnosti.

  • Auto

  • 30. Jul. 2021  30. Jul. 2021

  • 0

Volkswagenova grupa u prvih pola godine ima operativnu dobit od 11,4 milijarde eura, što je više od prethodnog najboljeg šestomjesečnog perioda, 2019. godine (10 milijardi eura). Rast se ponajviše dogodio zbog velike potražnje za luksuznim Porscheima i Audijima, na kojima su najviše marže.

Volkswagen Golf 8 - cijena u Njemačkoj starta od 18.500 eura

Volkswagen, također, planira da za skoro tri milijarde eura kupi rentakar kompaniju Europcar i s njom razvija nove koncepte mobilnosti.

No, za kupce stiže i jedna vijest koju neće pozdraviti. Portal "Automobilwoche" objavljuje da će rasti cijene automobila, novi Volkswageni bit će skuplji za 1,8 posto, a najmanje će porasti cijena Seata, za 1,5 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...