ŽESTOKA PORUKA IZETBEGOVIĆA: "Ne može entitetska skupština nametnuti svoju volju državi BiH..."

..."niti OHR-u. Ovo vidim kao još jedan od neutemeljenih i nepotrebnih inata koji može trajati 10 dana ili 10 mjeseci, ali će proći."

  • Politika

  • 31. Jul. 2021  31. Jul. 2021

  • 30

Lider SDA Bakir Izetbegović govorio je za Hayat o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji. Osvrnuo na održanu sjednicu NSRS u Banjoj Luci gdje je odbačena odluka Valentina Inzka o nametanju zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

"Ne može entitetska skupština nametnuti svoju volju niti državi BiH, niti OHR-u. Ovo vidim kao još jedan od neutemeljenih i nepotrebnih inata koji može trajati 10 dana ili 10 mjeseci, ali će proći. Nadam se da će proći i da neće krenuti dalje entitet RS u sudar sa državnim institucijama BiH, sa međunarodnom zajednicom, jer ne bih rekao da bi u tom slučaju dobro prošla. Svima bi to nanijelo problem i jedan zastoj u zemlji. Razumijem nervoze, ali neka prođe august i smiri se, te u septembru se trebamo posvetiti da stabiliziramo prilike u zemlji i da se uklone blokade. Da prihvatimo naravno civilizacijske vrijednosti, odnosno da uklonimo necivilizacijske, negiranja istine i slavljenja ratnih zločina", kazao je Izetbegović.

Na tvrdnje Milorada Dodika da će pokrenuti proceduru za smjenu Ćamila Durakovića, predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica, Izetbegović je kazao da će to vjerovatno i uraditi.

"Tako su i uradili s Bratićem, a onda će dobiti naš odgovor, a neće im se svidjeti. Bez ikakve potrebe stalno rade turnuse blokada i kvarenja odnosa, koji se odbijaju svima o glavu, a najviše onima koji to rade", poručio je Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...