ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI POŽARA U TURSKOJ: Turisti bježe čamcima... (VIDEO)

Više od 120 požara stavljeno je pod kontrolu, ali se vatrogasci i dalje bore sa sedam požara. 

  • Svijet

  • 02. Avg. 2021  02. Avg. 2021

  • 0

U velikim požarima koji su zahvatili Tursku, poginulo je osmero ljudi.

Iz te zemlje pristižu zastrašujući snimci koji prikazuju evakuaciju turista čamcima i brodovima. 

Kako javlja BBC, više od 120 požara je stavljeno pod kontrolu, ali se vatrogasci i dalje bore sa sedam požara. 

Tokom vikenda, turisti, osoblje hotela i lokalni stanovnici morali su biti evakuirani morskim putem iz popularnih odredišta Bodruma i Marmarisa, pri čemu su u pomoć priskočili i privatni vlasnici plovila.

Jedna stanovnica Marmarisa je, na pitanje smatra li da su za požare krive velike ovogodišnje vrućine, rekla: "Ne znam. Nešto je drugačije", navodi Index.hr.

"Ovakvo nešto još nikad nisam vidjela. Prije smo znali imati manjih požara, ali ovakvo razaranje nisam nikad vidjela", rekla je.

Istražitelji pokušavaju utvrditi jesu li neki od požara podmetnuti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...