HALO, ZAGREB: Erdogan nazvao Milanovića, zahvalio mu na podršci, predsjednik Hrvatske pozvao turskog kolegu u...

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan obavio je telefonski razgovor sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Regija

  • 03. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Prema saopćenju Uprave za komunikacije, tokom sastanka je razgovarano o saradnji u borbi protiv šumskih požara i odnosima dviju zemalja.

Erdogan je u telefonskom razgovoru zahvalio Milanoviću na podršci i solidarnosti Hrvatske u borbi protiv šumskih požara u Turskoj.

Izrazivši zadovoljstvo što je Hrvatska poslala vatrogasni avion u Tursku kako bi pomogao u borbi protiv šumskih požara, Erdogan je izjavio da su saveznički odnosi mnogo značajniji u takvim trenucima.

"Razgovarao sam večeras s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom koji je zahvalio Hrvatskoj na pomoći, odnosno slanju Canadaira CL415 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s dvije posade koji pomaže u gašenju velikih požara u Turskoj. U razgovoru sam izrazio sućut njemu i cijelom turskom narodu zbog stradanja ljudi u požarima", napisao je Milanović sinoć na Facebooku.

Dodao je da je slanje protupožarnog zrakoplova u Tursku izraz prijateljskih i partnerskih odnosa dviju država te da je to odluka hrvatskog državnog vrha koju su zajedno donijeli vlada i on kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga.

"Predsjednika Erdogana pozvao sam da službeno posjeti Hrvatsku kako bismo nastavili graditi i razvijati prijateljske odnose naših država", dodao je Milanović. U požarima koji danima haraju Turskom, najgorima u zemlji u posljednjem desetljeću, poginulo je osam osoba.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...