IZAŠAO NAČELNIKU "NA CRTU": "Ne dam da preko moje očevine prolaze oni koji veličaju Dražu Mihailovića i pjevaju četničke pjesme" (VIDEO)

Ovu svoju odluku je dodatno obrazložio time što su mu upravo četnici ubili oca, a on je ostao siroče.

  • Društvo

  • 03. Avg. 2021  03. Avg. 2021

  • 0

Dragan Nikičević je mještanin jednog od sela u okolici Nikšića. Preko njegovog privatnog imanja prolazi put prema lokalnoj deponiji Mislov.

Nikičević je, kako piše portal Aktuelno.me, do daljnjeg zabranio prolazak kamiona za odvoz smeća prema deponiji, obrazlažući to riječima:

- Ne dam da preko moje očevine prolaze oni koji veličaju Dražu Mihailovića i pjevaju četničke pjesme.

Ovu svoju odluku je dodatno obrazložio time što su mu upravo četnici ubili oca, a on je ostao siroče.

Nije bolje prošao ni načelnik Nikšića Marko Kovačević, koji je krenuo danas da obiđe deponiju, na kojoj je izbio požar. Načelnika i njegovu pratnju Nikičević je zaustavio ne dozvolivši im dalji prolazak.

- Možete proći samo preko mene mrtvog - čuje se, između ostalog, na videosnimku kako Nikičević poručuje Kovačeviću.

Uzaludna su bila Kovačevićeva uvjeravanja kako on nije četnik te kako Nikičevićevog oca nisu mogli ubiti četnici deset godina nakon Drugog svjetskog rata. Na kraju je Kovačeviću ostalo samo još da zaprijeti Nikičeviću kako će nadležni organi raditi svoj posao. 

Inače, na deponiji Mislov već nekoliko dana traje požar, a Nikičević dozvoljava da prođu kamioni s vodom i šutom, koji učestvuju u gašenju.

Kako je izgledao susret Nikičevića i Kovačevića, pogledajte na snimku.

      

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...