MILORAD DODIK PRED POLAZAK U BEOGRAD PORUČIO: "BiH je neizbježno na putu razlaza, ona trenutno nema visokog predstavnika, a imat će ga ako..."

“Visoki predstavnik ne funkcioniše, ne radi, on nema nikakve ingerencije, nije ih ni imao izvan Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma", napominje Dodik.

  • Vijesti

  • 03. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 5

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da je BiH neizbježno na putu razlaza, na koji su je postavile zapadne zemlje samovoljom i kršenjem međunarodnog prava.

“Visoki predstavnik ne funkcioniše, ne radi, on nema nikakve ingerencije, nije ih ni imao izvan Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma, ali je prekršeno međunarodno pravo arogancijom i samovoljom nekoliko zapadnih zemalja koje su učinile sve da Dejtonski sporazum obesmisle, a BiH dovedu na rub opstanka i postave na neupitan put razlaza, koji je jedino realan i moguć za sve narode na ovom prostoru”, rekao je Dodik u Bijeljini, prenosi Srna.

On je ponovio da u ovom trenutku Bosna i Hercegovina nema visokog predstavika, a da li će ga imati zavisi od toga da li će Vijeće sigrunosti Ujedinjenih nacija uopće imenovati nekoga na tu funkciju.

Uoči sjutrašnjeg razgovora u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Dodik kaže da to nije vezano za aktuelnu situaciju u BiH, jer je riječ o ranije dogovorenom sastanku, kakvi se održavaju u kontinuitetu.

Dodik je podsjetio da svakog 4. augusta Republika Srpska i Srbija zajednički obilježavaju sjećanje na egzodus i zločin nad Srbima koji su protjerani iz Hrvatske, a sutra će to biti u beogradskom naselju Busije.

“Dogovorili smo se da održimo i sastanke državnih rukovodstava, a na dnevnom redu je naša saradnja koja je veoma intenzivna u raznim sektorima i djelatnostima, kao i aktivnosti vezane za igradnju infrastrukture”, kazao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...