Gastro
RUČAK NA BRZINU: Zapečeni tacosi sa mljevenim mesom, jednako ukusni i topli i hladni
04. Jun. 20250
Ispiranje mesa prije kuhanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus.
Gastro
04. Avg. 2021 04. Avg. 2021
0
Mljeveno meso nezaobilazan je dio svakodnevnih jela koje pripremamo. Iskoristite njegov maksimum, ali izbjegnite nekoliko grešaka.
1. Ne zamrzavajte meso u originalnom pakovanju
Pakovanje iz trgovine je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umjesto toga, meso položite u aluminijsku foliju pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu kesicu i ostavite u zamrzivač.
2. Ne odmrzavajte ga u mikrovalnoj pećnici
Mikrovalna pećnica će početi kuhati površinski sloj mljevenog mesa i očvrsnuti ga prije nego što se maso do kraja odmrzne. Nemojte to raditi, već meso odledite na prirodan način.
3. Nemojte ga dodavati u hladnu tavu
Maksimalan okus i karamelizaciju mesa postići ćete ako odmrznuto meso stavite u vruću tavu kojoj ste dodali kašiku ulja ili maslaca. Ne stavljajte ga u hladnu tavu, jer će se zalijepiti za dno i dobiti neuglednu sivu boju.
4. Ocijedite višak vode
Mljeveno meso tokom dinstanja i pirjanja ispušta višak vode, koja ispari usljed dugotrajne termičke obrade. Možete ocijediti ovu vodu tokom kuhanja, pogotovo ako slijedite recept i brinete se koliko tečnosti morate dodati za pripremu određenog sosa ili jela, piše "Kuharica".
5. Nemojte ga ispirati prije ili nakon kuhanja
Ispiranje mesa prije kuhanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus, prenosi "Hayat".
Hronika
RIGOROZNO: Pijana vozačica skrivila prometnu nesreću, mora plati paprenu kaznu...
Prije 13 min0
Politika
EKSKLUZIVNO, IZ ŠVEDSKE / SVE O NOVOM POKRETU BH. DIJASPORE: „Ljudi više ne žele biti samo bankomati ili glasačka mašina...“
Prije 24 min0
Svijet
TRUMP UOČI IZBORA OTVORENO ZAPRIJETIO: "Ako njega ne izaberete, nema više pomoći..."
Prije 40 min1
Društvo
NE ZABORAVITE POMJERITI KAZALJKE NA SATU: Spavamo sat vremena duže, ali zato...
Prije 49 min0
Gastro
NAPRAVITE KUGLICE S CIMETOM: U zatvorenoj posudi mnogu stajati i čitavu sedmicu, ali toliko su ukusne da će..
23. Okt. 20250
Gastro
DA ZAMIRIŠE CIJELA KUĆA: Danas pravimo domaće knedle sa šljivama, nema im ravnih...
23. Okt. 20250
Gastro
OVO OKUSU DAJE PUNOĆU: Dodajte ovaj sastojak u bešamel i vaše lazanje će biti genijalne
22. Okt. 20250
Gastro
NA NAŠ NAČIN: Danas za ručak pravimo piletinu u umaku od bijelog luka… (VIDEO)
24. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.