Gastro
RUČAK NA BRZINU: Zapečeni tacosi sa mljevenim mesom, jednako ukusni i topli i hladni
04. Jun. 20250
Ispiranje mesa prije kuhanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus.
Gastro
04. Avg. 2021 04. Avg. 2021
0
Mljeveno meso nezaobilazan je dio svakodnevnih jela koje pripremamo. Iskoristite njegov maksimum, ali izbjegnite nekoliko grešaka.
1. Ne zamrzavajte meso u originalnom pakovanju
Pakovanje iz trgovine je pretanko da bi meso zaštitilo od ekstremno niskih temperatura. Umjesto toga, meso položite u aluminijsku foliju pa ga tek onda stavite u deblju plastičnu kesicu i ostavite u zamrzivač.
2. Ne odmrzavajte ga u mikrovalnoj pećnici
Mikrovalna pećnica će početi kuhati površinski sloj mljevenog mesa i očvrsnuti ga prije nego što se maso do kraja odmrzne. Nemojte to raditi, već meso odledite na prirodan način.
3. Nemojte ga dodavati u hladnu tavu
Maksimalan okus i karamelizaciju mesa postići ćete ako odmrznuto meso stavite u vruću tavu kojoj ste dodali kašiku ulja ili maslaca. Ne stavljajte ga u hladnu tavu, jer će se zalijepiti za dno i dobiti neuglednu sivu boju.
4. Ocijedite višak vode
Mljeveno meso tokom dinstanja i pirjanja ispušta višak vode, koja ispari usljed dugotrajne termičke obrade. Možete ocijediti ovu vodu tokom kuhanja, pogotovo ako slijedite recept i brinete se koliko tečnosti morate dodati za pripremu određenog sosa ili jela, piše "Kuharica".
5. Nemojte ga ispirati prije ili nakon kuhanja
Ispiranje mesa prije kuhanja ne uklanja bakterije s njegove površine, dok ispiranje nakon termičke obrade uklanja sav okus, prenosi "Hayat".
Društvo
PRIVODE SE KRAJU OBREDI U MEKKI: Više od 2.000 bh. hadžija kreću put Medine
Prije 18 min0
Svijet
OBJAVLJEN SNIMAK NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ukrajinci srušili ruski avion iznad Kurska, pilot se katapultirao (VIDEO)
Prije 28 min0
Sport
ZMAJEVI TEŠKOM MUKOM SAVLADALI SAN MARINO U ZENICI: Edin Džeko junak utakmice! (FOTO)
Prije 39 min0
Zdravlje
OD POČETKA EPIDEMIJE: Ukupno 71 prijavljeni slučaj leptospiroze u Kantonu Sarajevo, dvije osobe na bolničkom liječenju
Prije 42 min0
Gastro
SAD JE NJEGOVO VRIJEME: Nutricionisti predlažu potpuno novi recept za pripremu graška...
Prije 10h0
Gastro
SITNI ĆEVAP PO RECEPTU JEDNE MAJKE: Uživajte u ovom divnom, ukusnom starinskom jelu
05. Jun. 20250
Gastro
OVO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK: Topi kilograme i masnoće, jača srce i crijeva, a možete ga ponijeti i na posao
06. Jun. 20250
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Za doručak napravite čuvene peksimete i iznenadite ukućane (VIDEO)
06. Jun. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.