OGLASIO SE AMEL TUKA NAKON FINALNE UTRKE: "Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje"

Istaknuo je kako je “sretan što je uopšte nastupio i još sretniji što je izborio finale”.

  • Sport

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

"Potajno sam se nadao da mogu usrećiti sebe, svoju porodicu i sve moje Bosance i Hercegovce, ali to se, nažalost, nije desilo. Međutim, ako uzmemo u obzir da sam u Tokio stigao povrijeđen nakon mitinga u Londonu, gdje sam doživio povredu stopala, ne smijem i nisam razočaran šestim mjestom", izjavio je Amel Tuka nakon finalne utrke na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Istaknuo je kako je “sretan što je uopšte nastupio i još sretniji što je izborio finale”.

“Ispunio sam svoj cilj plasmanom u finale u izuzetno jakoj konkurenciji. Finale je lutrija i, što moj trener kaže, svi smo mogli osvojiti medalju! Šest-sedam atletičara je bilo blizu i odlučivale su nijanse. Svi su mislili da ce Rotich biti zlatni, a na kraju je bio Korir, što samo pokazuje koliko je bila nepredvidiva utrka”, rekao je Tuka.

Tokom utrke zadobio je i udarac u drugoj krivini u kvadriceps, i to direktno ekserima, gdje je odmah osjetio jaku bol.

“Svi smo bili u gužvi i taj udarac me odmah izbacio iz ritma trke i izgubio sam svoj korak! Bez obzira na to, ne mogu ništa promijeniti, već samo podići glavu i krenuti dalje, jer još mnogo trka je ispred mene! Ne postoji pad poslije kojeg nisam ustao i nastavio dalje! Kroz mene teče krv bosanska i nikad me niko neće vidjeti kako odustajem, borim se do samog kraja. Večeras sam bio spreman ostati i bez noge samo da završim trku i ponosno prođem kroz cilj! Hvala vam od srca na svim porukama podrške, na svemu što posljednjih dana gledam, slušam i čitam. Mnogo mi to znači i daje mi snagu da iz svakog iskušenja izađem još jači. Voli vas Amel Tuka”, poručio Tuka bh. građanima.

Dragi moji Bosanci i Hercegovci, vjerovao sam i nadao se da mogu usreciti sebe, svoju porodicu i sve moje Bosance i...

Objavljuje Amel TukaSrijeda, 4. kolovoza 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...