NEKONTROLISAN IZLJEV BIJESA SRBIJANSKOG MINISTRA: "Sinovi onih koji su stvorili NDH i Jasenovac, danas slave i 'Oluju'!"

"Zato što smo ćutali o Jasenovcu, doživjeli smo 'Oluju'", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom godišnjice hrvatske akcije "Oluja".

  • Regija

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 4

- Zato što nisu kažnjene ustaše iz Jasenovca, nije kažnjen ni jedan ustaša za “Oluju”. Sinovi onih koji su stvorili NDH i Jasenovac danas slave i “Oluju”. Ono što je počelo Jasenovcem, nastavilo se “Olujom” – navodi se u Vulinovoj pisanoj izjavi.

- Srbi moraju imati državu koja će biti u stanju da ih zaštiti gdje god da žive – rekao je on i dodao da "narod koji je gubio djecu u Jasenovcu i “Oluji”, nikada i nikome više ne sme da prepusti da odlučuje umjesto njega".

- Ako Srbi zaborave, dočekaće da im drugi daju imena djeci, pa tako dok konačno ne nestanemo. “Oluja” se više nikada ne sme ponoviti, a da država Srbija nije dovoljno moćna da Srbe zaštiti – rekao je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...