ŽELJKO KOMŠIĆ O MILORADOVIM POTEZIMA: "Dodik je pritisnuo opoziciju, on tamo dođe, ciči, pišti i vrijeđa BiH. Vučić to..."

"Čovjek sebi postavi pitanje čemu sve to, ali nažalost, već treću godinu mandata gledamo isti scenarij po ne znam koji put, nadam se i da je posljednji", zaključio je Komšić.

  • Politika

  • 04. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 2

Komšić: "Da je neprijatelj uspio zauzeti Igman, pitanje je da li bismo mi sad ovdje stajali i razgovarali"

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je večeras u Memorijalnom centru na Kovačima da je obilježavanje godišnjice odbrane Igmana prilika da se sjetimo svih onih koji su dali život da bismo mi danas živjeli slobodno.

"Jasno je kako vrijeme prolazi da lagano sjećanja blijede, nova generacija je tu. Odbrana Igmana kao strateški važnog vojnog objekta, ne samo planine, jer je čuvao ulaz u Sarajevo. Da je neprijatelj u tom trenutku uspio da zauzme cijeli Igman veliko pitanje je šta bi bilo ne samo sa Sarajevom, nego i BiH i veliko je pitanje li bismo mi danas ovdje bili u prilici da stojimo i razgovaramo. Ovo je prilika da se sjetimo svih ljudi koji su dali svoj život i zdravlje da bismo mi danas živjeli u slobodnoj državi", kazao je Komšić.

On se osvrnuo i na posljednje istupe člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Dodik je pritisnuo opoziciju, on tamo dođe, ciči, pišti i vrijeđa BiH. Vučić to smiruje, promijeni mišljenje, pa će se sastati sa Schmidtom i vratiti se svojim aktivnostima. Ništa nije neočekivano od Dodika. Umjesto da se posveti radu za građane i RS u koje se toliko zaklinje, a i sve građane BiH jer je položio zakletvu da će to uraditi. Čovjek sebi postavi pitanje čemu sve to, ali, nažalost, već treću godinu mandata gledamo isti scenarij po ne znam koji put, nadam se i da je posljednji", zaključio je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...