ČOVIĆ ĆE U ZEMLJU PROPASTI: Pogledajte šta je Dodik u Zemunu rekao o Tuđmanu i akciji "Oluja", nije zaboravio ni na Izetbegovića…

Centralna manifestacija povodom Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u vojnoj akciji "Oluja" 1995. godine održana je u zemunskom naselju Busije.

  • Politika

  • 05. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 2

Okupljenim građanima obratio se i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazavši kako je to bilo stradanje biblijskih razmjera, a da su danas prostori gdje su živjeli Srbi, pusti.

Dodik je poručio da ne želi nikakve sukobe, ali da RS ne želi da odustane od svojih političkih prava.

"Mi nećemo da ćutimo i mi ćemo se boriti protiv nepravde koju smo doživjeli i doživljavamo u kontinuitetu. Hoćemo snažnu i stabilnu Republiku, ništa ne tražimo nego da Republika Srpska bude ono što je njoj dato u Dejtonskom sporazumu i što piše u Ustavu Bosne i Hercegovine. Oni su davno to nama oteli, a mi želimo da to imamo. Ja mislim da je to legitiman politički cilj.

Stradanje koje se može i treba smatrati konačnim rješenjem srpskog pitanja na prostoru hrvatskih država, u poznatoj ideologiji ustaške Nezavisne države Hrvatske, koja je promovisala da jednu trećinu treba pobiti, jednu raseliti i jednu prekrstiti", kazao je Dodik.

On nije propustio priliku da se sjeti lika i djela bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, a pogledajte kako je okarakterizirao hrvatski narod i akciju "Oluja".

Nakon ovih Dodikovih izjava, sasvim je jasno kako narednih dana u medijima nećemo čuti i vidjeti lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji će poslovično mudro pričekati da se stvari malo „slegnu“, baš kao i nakon presude ratnom zločincu Ratku Mladiću, a sve kako bi izbjegao novinarska pitanja poput onoga - kako je moguće koalirati i blisko sarađivati sa političarom koji ima takvo mišljenje o bivšem predsjedniku i osnivaču HDZ-a ili, pak, onome ko na ovaj način govori o akciji „Oluja“ i hrvatskom narodu općenito.

Nije Dodik propustio priliku i da indirektno javno napadne lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Dodik je, također, isfabricirao Izetbegovićevu izjavu u Fazlagića Kuli, a njegov huškački nastup pred masom u Zemunu pogledajte u nastavku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...