TRAGEDIJA ZA TRAGEDIJOM: Prevrnuo se kombi, deset osoba poginulo, 12 teško povrijeđeno...

Preživjeli su zadobili kritične povrede.

  • Hronika

  • 05. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 0

Desetoro ljudi je poginulo, a 12 ih je povrijeđeno u prevrtanju putničkog kombija sa 25 osoba na jugu Teksasa, izvijestili su lokalni mediji.

Nesreća se dogodila u srijedu oko 16 sati, kad je vozač izgubio nadzor dok se kretao autocestom 281, južno od grada Falfurriasa u okrugu Brooks, 150 kilometara od američko-meksičke granice.

Policija pretpostavlja da je kombi prevozio migrante, a prevrnuo se nakon što je udarilo u rubnik, rekao je okružni šerif Urbino Martinez.

Poginuli su vozač i devetoro putnika, dok je preostalih 20 putnika prevezeno u lokalne bolnice gdje je za neke utvrđeno da su u kritičnom stanju, rekao je načelnik teksaškog odjela za javnu sigurnost Nathan Brandley.

Preživjeli su, prema njegovim riječima, zadobili ozbiljne do kritične povrede.

Prema pisanju medija, u kombiju je bilo 29 ilegalnih migranata koji nisu imali dokumente. Prema riječima svjedoka, vozač Forda je pri velikoj brzini pokušao skrenuti prije nego što se zabio u metalni stup.

Dok se okolnosti nesreće još istražuju, vlasti, u saradnji sa meksičkim konzulatom, rade na identifikaciji žrtava.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...