MILAN DUNOVIĆ POVODOM DANA LOGORAŠA OPŠTINE STOLAC: "Ovdje su zločin počinili ljudi koje predsjednik Hrvatske danas odlikuje"

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje prisjetio se zločina iz 1943. i 1993. godine u selu Orašlje kod Stoca.

  • Društvo

  • 05. Avg. 2021  05. Avg. 2021

  • 0

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović povodom 4. augusta, Dana logoraša opštine Stolac, na poziv Udruženja logoraša, boravio je ovom bosanskohercegovačkom gradu.

Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje, zajedno sa predstavnicima Udruženja, prisjetio se zločina iz 1943. i 1993. godine u selu Orašlje kod Stoca.

- Mi znamo šta je istina, Međunarodni sud u Haagu zna šta je istina, a istina je da se ovdje desio zločin, istina je i da su ga počinili neki osuđeni pojedinci koje predsjednik Republike Hrvatske odlikuje na današnji dan i tako predstavlja sramotu za državu koju predstavlja i za funkciju koju obavlja - rekao je potpredsjednik Dunović u svom obraćanju.

Također, polaganjem cvijeća ispred Koštane bolnice u Stocu obilježena je i 28. godišnjica etničkog čišćenja Bošnjaka Stoca.

- Mi znamo, ali nove generacije mogu doći u situaciju da ne znaju samo ako mi prestanemo pričati o tome. Njima se u posljednje vrijeme pokušava reći da ovdje rat i nije onakav kakav je bio, da su izmjene Krivičnog zakona koje je donio visoki predstavnik, populistički potez i da ne treba da pričamo o prošlosti nego o budućnosti. Jesam za to da pričamo o budućnosti, ali prije toga treba da se suočimo sa prošlošću - dodao je Dunović.


  . 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...