DVIJE GODINE NAKON SKANDALA U BANJOJ LUCI: Podignuta optužnica protiv policajaca koji su pretukli i uhapsili državljanina Švedske, pogledajte šta su mu uradili...

Izjavio je i kako su ga tukli u automobilu i policijskoj stanici. Iz policije su tada negirali da su prekoračili ovlaštenja.

  • Hronika

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 0

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv osumnjičenih policijskih službenika, komandira PS Centar Vladana Šikuljaka i pomoćnika komandira PS Centar Miše Volfa zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Optužnica je podignuta i protiv osumnjičenih Dejana Novića i Enisa Mušanovića zbog krivičnog djela povreda ljudskog dostojanstva zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja i protupravno lišenje slobode.

“Osumnjičeni su dana 20. juna2019.godine, u 19.40 časova u Banjaluci, u ulici Bana Milosavljevića, kao službene osobe prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja i neizvršavanjem svoje službene dužnosti teže povrijedili prava drugog, odnosno zloupotrebom svojih ovlašćenja prema drugom postupili na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo i drugog protivpravno zatvorili“, naveli su iz OJT Banja Luka.

Optužnica je proslijeđena 21. jula 2021.godine na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Batinić je zadobio povrede vrata i hematome na glavi. Izjavio je i kako su ga tukli u automobilu i policijskoj stanici. Iz policije su tada negirali da su prekoračili ovlaštenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...