BAKIR IZETBEGOVIĆ OTVORENO: "Schmidtu će trebati čvrsti živci na početku mandata, dok sve ne dođe na..."

"OHR ima svoju poziciju, jasno je definisano Dejtonskim mirovnim sporazumom i novi visoki predstavnik ne treba dopustiti da se taj autoritet dovodi u pitanje", kazao je danas Izetbegović.

  • Mini market

  • 06. Avg. 2021  06. Avg. 2021

  • 1

Predsjednik Stranke demokratske akcije i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović prokomentirao je danas namjere Milorada Dodika da će se s novim visokim predstavnikom Christianom Schmidtom sastati vaninstitucionalno, odnosno kao sa bivšim zastupnikom i ministrom za poljoprivredu Njemačke.

Izetbegović je poručio da će novom visokom predstavniku trebati čvrsti živci na početku mandata “dok se sve ne namjesti i ne dođe na svoje mjesto” te se osvrnuo na Dodikove najave da će se sa Schmidtom sastati na Jahorini.

- O tome će odlučiti gospodin Schmidt, ja mu ne bih preporučio da od starta prihvati takav odnos. OHR ima svoju poziciju, jasno je definisano Dejtonskim mirovnim sporazumom i novi visoki predstavnik ne treba dopustiti da se taj autoritet dovodi u pitanje – kazao je danas Izetbegović.

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ipak je otvorio mogućnost da će se sastati s novim visokim predstavnikom, piše Fena.

Kazao je kako Schmidta ne priznaje kao visokog predstavnika, jer smatra da nije izabran u skladu sa procedurama u Vijeću sigurnosti UN-a, te da bi se s njim sastao isključivo kao s bišvim ministrom i zastupnikom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...