CURE DETALJI KRVAVOG PIRA U BOSANSKOM BRODU: Milošević optužen za pokušaj ubistva, prijatelja tukao sjekirom po glavi…

Napadnuti je od tih udaraca pao, a Milošević je nastavio da ga udara i dok je ležao.

  • Hronika

  • 07. Avg. 2021  

  • 1

Joco Milošević (59) iz Bosanskog Broda optužen je za pokušaj ubistva sugrađanina i poznanika Srete G. (65) kojeg je udario sjekirom po glavi i povrijedio.

Optužnicu je podiglo dobojsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Doboju. Prema optužnici, sve se desilo 3. aprila u Brodu oko 18 sati, kada su se njih dvojica posvađali na ulici.

- Milošević je nakon kraće prepirke pesnicom u lice udario G. S. te se biciklom odvezao u pravcu naselja Tulek. Oštećeni ga je sustigao automobilom te izašao iz vozila. Optuženi je tada sjekirom, koju je imao u ruci, udario u glavu G. S. koji je uspio da mu je otme i baci prema svom vozilu - stoji u optužnici.

Prema tom dokumentu, kod Miloševića je ostao dio polomljene drške sjekire sa kojim je napao Sretu te ga udario više puta u predjelu glave i leđa. Napadnuti je od tih udaraca pao, a Milošević je nastavio da ga udara i dok je ležao.

Sreto G. je u napadu zadobio više razderotina i posjekotina. Te povrede su, kako stoji u optužnici, u vrijeme povređivanja predstavljale laku tjelesnu povredu. Nakon napada, policija je krvavu sjekiru za koju se sumnja da je njom počinjeno krivično djelo, pronašla je u gepeku vozila Srete G. gdje je pronađena i gumena palica.

Miloševiću je na teret stavljeno krivično djelo pokušaj ubistva za koje je predviđena kazna od najmanje pet godina zatvora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...