"BILO JE JAKO I GLASNO, KAO DETONACIJA...": EMSC detaljno o zemljotresu kod Banje Luke, svjedočanstva građana od Laktaša do Čelinca...

Prema podacima EMSC-a, epicentar je bio 12 kilometara sjeveroistočno od Banje Luke i 139 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva na dubini od deset kilometara.

  • Hronika

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 0

Zemljotres magnitude 3,9 po Richteru (prva procjena je bila 4,1) zatresao je u nedjelju u 23.10 sati područje Banje Luke. Prema podacima EMSC-a, epicentar je bio 12 kilometara sjeveroistočno od Banje Luke i 139 kilometara sjeverozapadno od Sarajeva, na dubini od deset kilometara.

Preko aplikacije EMSC-a svoja su svjedočanstva iznijele osobe koje su osjetile zemljotres pa je tako svjedok iz Laktaša, tri kilometra istočno od epicentra, napisao: "Jako i glasno, kao detonacija", dok je svjedok iz Čelinca, koje se nalazi pet kilometara južno od epicentra, napisao: "Kratko, ali snažno podrhtavanje", a iz Banje Luke: "Uz drmanje čula se tutnjava."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...