NAJAVLJENA MOGUĆNOST JAČIH POTRESA U BANJOJ LUCI: Epicentar sinoćnjeg zemljotresa bio u istoj zoni kao onaj razorni iz 1969. godine

Mada su se sinoć pojavile informacije da su ovo područje pogodila dva zemljotresa, u Zavodu je potvrđeno da je registrovan samo jedan, i to u 23.10 sati, jačine 3,8 po Rihteru.

  • Vijesti

  • 09. Avg. 2021  09. Avg. 2021

  • 0

Zemljotres koji su sinoć osjetili stanovnici Banje Luke i Laktaša, registrovan je u istoj epicentralnoj zoni kao onaj iz 1969. godine, koji je devastirao Banju Luku.

"To znači da imamo seizmogenu zonu koja je aktivna i gdje u budućnosti možemo da očekujemo zemljotrese, jače od ovog koji je bio. Ali, pretpostavljamo da neće biti kao onaj 1969. godine", rekla je Snježana Cvijić-Amulić iz Odjeljenja za opservatorsku seizmologiju u Republičkom hidrometeorološkom zavodu RS.

Mada su se sinoć pojavile informacije da su ovo područje pogodila dva zemljotresa, u Zavodu je potvrđeno da je registrovan samo jedan, i to u 23.10 sati, jačine 3,8 po Rihteru, sa epicentralnom zonom u Čardačanima u opštini Laktaši. Zemljotres ovog intenziteta ne može izazvati štete na objektima, a stanovništvo ga može osjetiti, piše "Srpskainfo".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...