ODLUKA JE PALA: Upravno vijeće Centralne banke imenovalo novog viceguvernera

Iz Centralne banke BiH saopćeno je da Marić dolazi na upražnjeno mjesto viceguvernera CBBiH, kojem je, u prethodnom periodu, istekao mandat.

  • Ekonomija

  • 11. Avg. 2021  11. Avg. 2021

  • 0

Upravno vijeće Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) na 12. sjednici, održanoj 10. augusta 2021. godine, dalo je odobrenje guverneru da imenuje Željka Marića za viceguvernera CBBiH.

Marić je viceguverner nadležan za Sektor za statistiku, servisiranje vanjskog duga, evropske integracije i platne sisteme u mandatnom periodu od četiri godine, počevši od 16. augusta 2021. do 15. augusta 2025. godine.

Iz Centralne banke BiH saopćeno je da Marić dolazi na upražnjeno mjesto viceguvernera CBBiH, kojem je, u prethodnom periodu, istekao mandat.

Upravno vijeće CBBiH dalo je, također, odobrenje za imenovanje Edisa Kovačevića na poziciju zamjenika glavnog internog revizora na mandatni period od četiri godine, od 1. septembra 2021. do 31. augusta 2025. godine, a koji dolazi na upražnjeno mjesto po odlasku u penziju prethodnog zamjenika glavnog internog revizora.

Posljednja sjednica Predsjedništva BiH, koju su pratile serije optužbi i demantija, bila je zakazana upravo u vezi sa mandatom Upravnog vijeća Centralne banke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...