PETAR ĐOKIĆ UHLJEBIO JOŠ JEDNOG ODANOG POLITIČARA: Marko Grahovac novi izvršni direktor RiTE Gacko

On je na to mjesto došao umjesto Ognjena Kuljića, koji je prošle nedjelje imenovan za v. d. direktora "Elektro - Hercegovine".

  • Ekonomija

  • 11. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 0

Izvršni direktor RiTE Gacko za organizaciono - pravne poslove od danas je Marko Grahovac iz Nevesinja. On je na to mjesto došao umjesto Ognjena Kuljića koji je prošle nedjelje imenovan za v. d. direktora Elektro - Hercegovine, saznaje Direkt Portal.

Grahovac je, kao i Kuljić, kadar Socijalističke partije. U proteklih 6 godina bio je zaposlen u Opštini Nevesinje kao diplomirani pravnik zadužen za boračka pitanja.

Osim što je član stranke kojoj to mjesto prema koalicionom sporazumu pripada, ni od njegovog stranačkog kolege Momčila Vukotića, aktuelnog predsjednika SO Nevesinje, nismo više saznali šta je to preporučilo Grahovca za mjesto izvršnog direktora RiTE Gacko.

“Sa nevjericom smo primili tu vijest”, komentarisali su pojedini akteri političkog života ove male opštine koje smo kontaktirali.

Grahovac nas je zamolio za razumjevanje jer mu je prvi radni dan, da nije ovlašten da daje informacije kao i da se mora upoznati sa poslovnom politikom preduzeća kada su u pitanju mediji, ali je naglasio da će se truditi da ta saradnja bude korektna.

Podsjećamo da "Direkt" i dalje nema nikakvu saradnju sa menadžmentom RiTE Gacko koji ignoriše upite, ali je sasvim sigurno da će Grahovac, ukoliko bude pokazao znanje i spremnost, imati pune ruke posla u firmi koja polako posustaje pod teretom stranačkog zapošljavanja i loše organizacije rada.

U prolog tome govori i podatak o proizvodnji "otkrivke" ili čvrste mase za juli ove godine. Ona je iznosila nešto više od pola miliona kubika što je, poredeći sa, recimo 2015, tek trećina.

Prema zvaničnim podacima preduzeća, u julu 2015, otkopano je 1,5 miliona kubika jalovine. Inače, juli i august su ključni za otkrivku od koje zavisi i proizvodnju uglja, a ugalj, logično, neophodan za proizvodnju struje.

Uprkos tome, menadžement preduzeća je konstatovao "da se ostvaruju dobri rezultati".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...