"TVOJE SRPSKO SARAJEVO": Osvanuli plakati podrške odbjeglom generalu Milomiru Savčiću...

Podsjetimo, Sud BiH je u ponedjeljak, 9. augusta, na prijedlog Tužilaštva, odredio pritvor generalu Savčiću zbog, kako je navedeno, kršenja mjera zabrane.

  • Mini market

  • 12. Avg. 2021  12. Avg. 2021

  • 3

Na području grada Istočno Sarajevo jutros su osvanuli plakati podrške generalu Milomiru Savčiću, kojem je Sud BiH odredio pritvor zbog kršenja mjera zabrane, javlja Srna.

Na plakatima je napisano: "Podrška generalu. Tvoje Srpsko Sarajevo."

Podsjetimo, Sud BiH je u ponedjeljak, 9. augusta, na prijedlog Tužilaštva, odredio pritvor generalu Savčiću zbog, kako je navedeno, kršenja mjera zabrane.

Savčiću je pritvor određen zbog bojazni da će "uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak te zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače".

Mjera pritvora po ovom rješenju može trajati najduže tri godine računajući od dana potvrđivanja optužnice, odnosno do 13. januara 2023. godine ili do drugačije odluke Suda.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...