THOMPSON SAD TUŽI KOMŠIJE: Evo šta traži od njih...

Pjevač je 2011. kupio nekretninu, a sada se ispostavilo da su na njegovoj čestici i dijelovi stanova susjeda. Thompson traži da mu predaju dijelove ili da ih zazidaju.

  • Estrada

  • 12. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Pjevač Marko Perković Thompson (54) trenutačno se sudi s deset komšija koji žive na spratovima ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, u zgradi u kojoj je postao vlasnik 713 kvadratnih metara 2011. godine, piše Slobodna Dalmacija.

Dijelovi stanova ispod dijela koji pripada Perkoviću, koji se nalaze od drugog do četvrtog sprata nisu legalni, te se nalaze na Thompsonovoj čestici.

Pjevač sada tuži deset svojih komšija od kojih zahtjeva da se isele, zazidaju ili otkupe dijelove stanova koji su njegovi.

Također, Perković traži da mu jedni od komšija isplate naknadu za korištenje prostora koji su izgubili, u iznosu od 230 hiljade kuna (60.000 maraka).

Nelegalni kvadrati izgrađeni su na prostoru koji je bio propisan kao javni prolaz, ali u kasnijim radovima nije izveden.

Perković spomenute kvadrate nikada nije otkupio, no bori se za njih sa komšijama, jer se nalaze na njegovoj čestici.

Jednoj od komšinica 32 kvadratna metra prelaze 'granicu', pa je ispričala što pjevač traži od vlasnice:

- Imamo problema s njim, Marko bi htio da mu u zamjenu damo garažu, moj sin sve to vodi i ne želi za tako nešto čuti - rekla je za Slobodnu Dalmaciju te objasnila da joj na kupoprodajnom ugovoru stoji da je vlasnica i navedenih dijelova.

Poduzetnik Zvonko Kotarac izjavio je kako smatra da Thompson želi te prostore samo iz pohlepe, pošto ih nije kupio:

- Kada me pitate koji su onda razlozi zbog kojih tužilac sada traži taj prostor, mogu kazati da ja sada stvarno ne znam, osim zbog pohlepe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...