SIPA U AKCIJI: Pretreseni serveri i sistemi koji se nalaze u KCUS-u

“O realizaciji navedenih naredbi bit će sačinjeni odgovarajući izvještaji, koji će, zajedno sa privremeno oduzetim predmetima, biti dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo i Općinskom sudu u Sarajevu.”

  • Vijesti

  • 13. Avg. 2021  13. Avg. 2021

  • 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u skladu sa naredbom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i naredbama Općinskog suda u Sarajevu, realizirali su 12. augusta 2021. godine operativne aktivnosti na području Sarajeva, saopćeno je danas.

Kako se navodi u saopćenju SIPA-e, pretreseni su serveri i sistemi koji se nalaze u KCUS-u.

“Operativne aktivnosti su provedene s ciljem pretresanja kompjuterskih sistema, servera koji su vlasništvo Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i nalaze se u prostorijama Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u svrhu izuzimanja svih podataka zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeni krivično djelo iz člana 229. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine nesavjesno liječenje i iz člana 383. stav (1) Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine zloupotreba položaja ili ovlaštenja", navode te dodaju:

“O realizaciji navedenih naredbi bit će sačinjeni odgovarajući izvještaji, koji će, zajedno sa privremeno oduzetim predmetima, biti dostavljeni Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo i Općinskom sudu u Sarajevu."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...