"SB" PARTOLA: U Sarajevu započeo protest protiv Bh. Povorke ponosa, ovo su detalji... (FOTO)

Protest “Anti LGBT” organizovali su iz inicijative “Iskorak” iza koje stoji politička stranka “Vjera. Narod. Država” čiji je osnivač teolog Sanin Musa.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2021  14. Avg. 2021

  • 3

U Sarajevu je danas započeo protest "Anti LGBT" kao odgovor na treću Bh. Povorku ponosa koja će se također održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Protest “Anti LGBT” organizovali su iz inicijative “Iskorak” iza koje stoji politička stranka “Vjera. Narod. Država” čiji je osnivač teolog Sanin Musa.

Kako javlja reporter N1 Azur Delić, na protestu se okupilo više od 50 ljudi. Okupljeni nose transparent “Volimo Muhameda s.a.v.s.”, “Borba za istinu i pravdu”.

Okupljeni poručuju da se bore protiv promocije svega onoga što se promoviše na Povorci ponosa.

Također, ne pozivaju na nasilje.

Demonstranti su se okupili oko 11 sati kod Vječne vatre nakon čega su prošetali do obližnjeg semafora.

Budi dio spasa” jedan je od transparenata, kao i “Levati, u svoja četiri zida“.

Organizatori ovog događaja poručuju da se očekuje oko 200 demonstranata, te da pozivaju na očuvanje tradicionalne porodice i ne onoga “što promoviše LGBT populacija”.

Sanin Musa, islamski teolog, koji je na čelu stranke “Vjera. Narod. Država”, rekao je za N1 da i oni koriste svoje demokratsko pravo na slobodu mišljenja.

Zbog ovoga protesta najavljena je i obustava saobraćaja.

Po zahtjevu Organizacionog odbora inicijative “Iskorak”, a radi održavanja manifestacije “Anti LGBTIQ protest”, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu obustavu saobraćaja na trasi kretanja učesnika ovog događaja, i to u ulici Maršala Tita – dionica od raskrsnice sa ulicom Kaptol do raskrsnice sa ulicom Kulovića, u subotu, 14. augusta 2021. godine, u vremenu od 11:00 do 12:30 sati.

Privremenu izmjenu režima saobraćaja vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji će saobraćaj preusmjeravati na alternativne pravce, a to su:
– Pravac Baščaršija-Ilidža: Katedrala – Petrakijina – Mehmed Paše Sokolovića – Čekaluša – Bolnička – Stjepana Tomića – Tunel “Ciglane” – Halida Kajtaza – Prva transferzala – Zmaja od Bosne.

“Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja organizator ovog događaja je dužan ukloniti potrebne rekvizite za održavanje manifestacije, te dovesti saobraćajnice u prethodno stanje”, navedeno je u rješenju Ministarstva saobraćaja KS, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...