ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ NA POLA PUTA DO RJEŠENJA: Sve karte su na stolu, kako izaći iz krizne situacije zbog "Inzkovog zakona"?

Naš prioritetan cilj je u što skorije vrijeme naći najbolje rješenje za Republiku Srpsku, prije svega uz puno uvažavanje njene pozicije u okviru Bosne i Hercegovine objavio je Šarović.

  • Politika

  • 14. Avg. 2021  

  • 5

Predsjednici SDS i PDP, Mirko Šarović i Branislav Borenović, razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji i prevazilaženju krizne situacije nakon predlaganja zakona od strane Valentina Inzka.

-Naš prioritetan cilj je u što skorije vrijeme naći najbolje rješenje za Republiku Srpsku, prije svega uz puno uvažavanje njene pozicije u okviru Bosne i Hercegovine objavio je Šarović na Facebooku.

Разговори предсједника СДС и ПДП о актуелној политичкој ситуацији и превазилажењу кризне ситуације након наметања...

Objavljuje Мирко Шаровић - Mirko ŠarovićSubota, 14. kolovoza 2021.

Podsjećamo, bivši visoki predstavnik, Valentin Inzko, donio je odluku koja se odnosi na izmjene Krivičnog zakona BiH kojim, između ostalog, zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici. To je BiH uvelo u možda najveću političku krizu do sada jer su sve političke partije u Republici Srpskoj zauzele stav da nema uslova da učestvuju u donošenju odluka u institucijama BiH dok se ne riješi ovo pitanje. Faktički, institucije BiH nalaze se u potpunoj blokadi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...