NOGOMETNI SVIJET OPLAKUJE LEGENDARNOG MULLERA: Oglasio se i slavni golman Oliver Kahn

Vijest da je umro Gerd Muller pogodila je brojne ljubitelje fudbala širom planete, a posebno Njemačke. Legendarni napadač preminuo je nakon šestogodišnje borbe s Alzheimerovom bolešću.

  • Sport

  • 15. Avg. 2021  15. Avg. 2021

  • 0

"Danas cijeli svijet Bayerna miruje. Najuspješniji njemački klub i njegova baza navijača žale za Gerdom Mullerom, koji je preminuo u rano jutro u nedjelju. Imao je 75 godina”, napisao je Bayern Munchen.

“Gerd Muller ušao je u histroriju s njemačkim rekordnim prvacima i njemačkom reprezentacijom. Zabio je nevjerovatnih 566 golova u 607 takmičarskih utakmica za FC Bayern i postavio neviđen rekord od 365 golova u Bundesligi. Također je sedam puta osigurao titulu najboljeg strijelca. Za njemačku reprezentaciju postigao je 68 golova u 62 utakmice.

‘Bombarder’, koji je u ljeto 1964. došao u FC Bayern, jednom je osvojio Svjetsko prvenstvo, tri puta Kup evropskih prvaka i jednom Kup evropskih kupova. Također je četiri puta bio prvak Njemačke i četiri puta osvajač Kupa DFB-a. S reprezentacijom je postao europski prvak 1972. i svjetski prvak 1974., postigavši ​​pobjednički pogodak u finalu u Minhenu protiv Nizozemske. Nakon karijere dugo je ostao u klubu kao trener u mlađim kategorijama. Iza sebe ostavlja suprugu Uschi i kći”, stoji u Bayernovom saopštenju.

“Danas je tužan, crn dan za FC Bayern i sve njegove navijače. Gerd Muller bio je najveći napadač koji je ikada postojao – i dobra osoba, osobnost u svjetskom nogometu. Ujedinjeni smo u dubokoj tuzi s njegovom suprugom Uschi i njegovom porodicom. Bez Gerda Mullera, FC Bayern ne bi bio klub koji svi danas volimo. Njegovo ime i sjećanje na njega živjet će vječno”, rekao je Bayernov predsjednik Herbert Hainer.

“Vijest o smrti Gerda Müllera duboko nas pogađa. On je jedna od najvećih legendi u historiji Bayerna, njegova postignuća su nenadmašna i zauvijek će biti dio velike historije Bayerna i cijelog njemačkog nogometa. Kao igrač i kao osoba, Gerd Muller zaslužan je za Bayern i njegov razvoj u jedan od najvećih klubova na svijetu. Gerd će zauvijek biti u našim srcima”, rekao je Oliver Kahn, Bayernov izvršni direktor.

(Vijesti.ba / SC)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...