KO KAŽE DA NE MOŽE BEZ MESSIJA: Pogledajte golijadu sa Camp Noua, Barcelona razbila Real Sociedad, novo poniženje za Pjanića...

Barcelona je eru nakon Lionela Messija i novu ligašku sezonu sinoć započela pobjedom 4:2 protiv Reala Sociedada pred nešto više od 20.000 navijača.

  • Sport

  • 16. Avg. 2021  16. Avg. 2021

  • 0

Za katalonsku su ekipu odmah u prvom kolu i od prve minute debitirali pojačanja Memphis Depay i Eric Garcia, koji su odigrali dobro, a kao zvijezda večeri se iskazao Martin Braithwaite, strijelac dva pogotka, te na kraju i asistent.

Do vodstva su domaćini stigli u 19. minuti i prigodno je bilo da je strijelac prvog pogotka sezone Gerard Pique, igrač koji je u subotu pristao na drastično smanjenje plaće da bi njegov klub mogao registrirati pojačanja pred prvu utakmicu sezone. Na kraju prvoga dijela na 2:0 je glavom povisio Braithwaite, a Danac je zabio i treći pogodak Barcelone u 59. minuti.

Real Sociedad je do pogotka došao u 82. minuti, iskoristili su gosti nešto opušteniju odbranu Barcelone pri kraju dvoboja. Strijelac je bio 20-godišnji Lobete koji je nešto prije toga ušao u igru. Samo nekoliko minuta kasnije na 3:2 je smanjio kapiten Mikel Oyarzabal sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. Barcelona je na koncu ipak uspjela zabiti za konačnih 4:2 preko Sergija Roberta. Naš Miralem Pjanić nije bio u sastavu, ali ni na klupi Barcelone te je ozvjesno kako na njega trener Koeman više ne računa.

Kliknite na video i pogledajte sve golove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...