MOSTAR DOČEKAO PRIJEKO POTREBNU POMOĆ IZ ZRAKA: Hrvatski kanader gasi požar

Ovo je četvrti put u posljednjih nekoliko dana da kanaderi HRZ-a djeluju na području naše zemlje

  • Vijesti

  • 16. Avg. 2021  

  • 1

U kasnim poslijepodnevnim satima, kanader Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) stigao je na područje Čabulje u Mostaru, te pomaže u gašenju požara koji je u ranim jutarnjim satima ponovo izbio na ovom lokalitetu.

Prema medijskim saznanjima, kanaderi se vodom pune na Buškom jezeru.

Zahtjev za slanjem kanadera Hrvatskoj je poslan u toku dana, a iz susjedne zemlje su veoma brzo odgovorili, te su u roku od nekoliko sati poslali kanader koji će, nadamo se, ugasiti požar na Čabulji.

Ovo je četvrti put u posljednjih nekoliko dana da kanaderi HRZ-a djeluju na području naše zemlje, a hrvatski ministar odbrane Mario Banožić ističe da je Hrvatska spremna pomoći državama koje traže pomoć.

"Ovo je još jedan dokaz da je Hrvatska vojska spremna odgovoriti i staviti na raspolaganje svoje kapacitete državama koje traže pomoć u cilju jačanja postojećih snaga za odgovor na nesreće i katastrofe, a koji se koriste nakon što se iskoriste svi nacionalni kapaciteti države koja traži pomoć", rekao je Banožić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...