ŠOK U „ĆIRILICI“: Marić „ugostio“ bivšeg savjetnika haške osuđenice Biljane Plavšić, pogledajte šta je rekao o visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu (VIDEO)

Da su srbijanski mediji tvorci mitova, skloni falsificiranju povijesti i negiranju genocida, to smo već znali.

  • Vijesti

  • 17. Avg. 2021  17. Avg. 2021

  • 2

Jedna od vodećih emisija tog karaktera je i „Ćirilica“, urednika i voditelja Milomira Marića.

Ovoga puta Marić je ugostio Aleksandra pavića, bivšeg savjetnika haške osuđenice Biljane Plavšić, koji je govorio je o bliskom susretu sa Kontakt grupom 1996. godine, te susretu s Christianom Schmidtom.

- Ustao sam i unio sam mu se u lice i rekao da je Njemačka kriva za raspad Jugoslavije i građanski rat. Znao sam da sam uradio pravu stvar. Preko stola sam mu se približio, kazao je u ekstazi Pavić.

On je ustvrdio kako je visoki predstavnik za BiH Christian Schmidt podržavao Hrvate i Slovence na početku rata.

Pogledajte kakve je sve optužbe Pavić iznio na račun Christiana Schmidta.

Naravno, Marić nije slučajno u emisiju doveo upravo Pavića i nije Christian Schmidt slučajno top-tema u srbijanskim medijima ovih dana.

Sve je usko vezano uz stavove člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji, baš kao Rusi i Kinezi, ne priznaje Schmidta za visokog predstavnika u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...