STANIVUKOVIĆ PISAO LIDERU DNS-a: "Poštovani gospodine Nešiću, Banjaluka je odavno krenula u borbu protiv kriminala i korupcije i.."

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, ranije je pozvao da se gradske vlasti uključe u ovu priču i pronađu adekvatnu lokaciju za zgradu, kako bi se izbjegli milionski troškovi.

  • Mini market

  • 17. Avg. 2021  17. Avg. 2021

  • 0

Grad Banjaluka spreman je da pokloni zemlju za izgradnju nove zgrade Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, kako bi se zaustavio kriminal i namjera da se za kupovinu jedne zgrade izdvoji 100 miliona KM novca građana.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, komentarišući zahtjev UIO za odobravanje dodatnih 63 miliona КM za kupovinu zgrade firme od „Grand Trejd“ u centru Banjaluke koja bi na kraju koštala 100 miliona KM.

Predsjednik DNS, Nenad Nešić, ranije je pozvao da se gradske vlasti uključe u ovu priču i pronađu adekvatnu lokaciju za zgradu, kako bi se izbjegli milionski troškovi.

-Poštovani gospodine Nešiću, Banjaluka je odavno krenula u borbu protiv kriminala i korupcije i uvijek će biti uključena u borbu protiv iste. Naša želja je da to urade svi drugi gradovi, kao i institucije. S tim u vezi, Banjaluka ima dovoljno zemlje i spremna je pokloniti dio za gradnju zgrade, koja se može napraviti napraviti deset puta jeftinija od one koju nudi Mile Radišić – rekao je Stanivuković u odgovoru.

Tvrdi da je zgrada pomenute firme, banjalučkog biznismena Radišića, locirana na mjestu nekadašnjeg “Picnog parka”, a koji UIO namjerava da kupi „sporna po mnogim pitanjima“ i da „ima dva nelegalno nadograđena sprata“.

-Grad Banjaluka je dao negativna mišljenja po pitanju gradnje ove zgrade, ali ih je resorno ministarstvo mnogim spornim dozvolama poništilo – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik je dodao da će Grad Banjaluka poslati dopis Vijeću ministara BiH sa pomenutim prijedlogom, navodeći da nadležni organi ne smiju podržavati ovakve odluke i rasipanje novca iz budžeta koji pune građani.

Stanivuković poručuje da je PDP od početka bio protiv kupovanja ove zgrade, te da je predsjednik ove partije, Branislav Borenović, nekoliko puta pozivao UIO da treba da se uklope u odobrenu cijenu koja je više nego dovoljna za izgradnju ili kupovinu savremene zgrade.

Podsjećamo, predsjednik DNS Nenad Nešić usprotivio se izdvajaju ukupno 100 miliona KM iz budžeta BiH za kupovinu poslove zgrade UIO BiH. Istovremeno, Nešić je pozvao pozvao gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Skupštinu grada da pronađu adekvatnu lokaciju za zgradu UIO i obezbijede sve regulacione i građevinske pretpostavke za njenu gradnju.

-Smatram da se gradska vlast u Banjaluci treba aktivnije uključiti u rješavanje ovog problema, jer je i interes Grada da UIO dobije trajan smještaj, ali u skladu sa sredstvima obezbijeđenim u budžetu institucija BiH koja iznose 37 miliona KM – zaključio je Nešić., piše Srpskainfo.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...