ZNAČAJ ZA DRŽAVLJANE BiH U SANDŽAKU: U pripremi otvaranje Generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru

Otvaranje Generalnog konzulata ima višestruki značaj, prije svega za državljane BiH koji žive u Sandžaku.

  • Društvo

  • 17. Avg. 2021  17. Avg. 2021

  • 1

U Novom Pazaru uskoro će biti otvoreno konzularno predstavništvo Bosne i Hercegovine, javlja Tacka.net.

Generalnog konzula imenovat će Predsedništvo Bosne i Hercegovine. Na tehničkim poslovima bit će angažovane osobe iz Novog Pazara, rečeno je na sastanku gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca i koordinatora za otvaranje Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru Miroslava Kojića.

Otvaranje Generalnog konzulata ima višestruki značaj, prije svega za državljane BiH koji žive u Sandžaku. Njegovim otvaranjem, moći će sve pravno administrativne poslove obaviti na jednom mjestu uz uštedu vremena i finansija. Ubrzano radimo na pronalaženju lokacije na kojoj će se nalaziti Konzulat i rješavanju zakonskih i administrativnih obaveza. Gradonačelnik Biševac je naveo kako će otvaranje Generalnog konzulata rezultirati jačem i boljem povezivanju dvije države te kako će za građane imati nemjerljiv značaj .

Podsjetimo, otvaranje bosanskohercegovačkog konzulata inicirano je 11. maja 2019.godine, tokom posjete člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...