ABAZOVIĆ TVRDI: "Mislim da će istrage oko šverca cigareta voditi do..." (VIDEO)

Abazović je podsjetio i da sumnju u spregu struktura bivše vlasti sa fabrikom cigereta Tara budi to što, osim pojedinih hrabrih novinara, u nju nikada nije ušao niko od državnih organa

  • Regija

  • 17. Avg. 2021  

  • 1

Direktoru mojkovačke fabrike duvana “Tara”, Željku Bulatoviću ,osumnjičenom za falsifikovanje, nakon večerašnjeg saslušanja kod osnovnog tužioca u Podgorici Siniše Milića, određeno je zadržavanje do 72 sata. Kako je Televiziji Vijesti potvrdio portparol tužilaštva Vukas Radonjić, zadržavanje je određeno jer postoje okolnosti koje ukazuju da Bulatović može ometati postupak uticanjem na svjedoke.

On se navodno sumnjiči za falsifikovanje više od 20 hiljada akciznih markica.

Punomoćnik fabrike Zoran Piperović tvrdio je ranije danas da policija tokom jučerašnjeg pretresa nije pronašla akcizne markice i da fabrika posluje u skladu sa zakonom. Piperović je objasno i da je legalne akcizne markice , Bulatović prije desetak dana, na poziv, predao inspektorki za privredni kriminal Nadi Pejović, o čemu postoji zapisnik.

Sa druge strane, potpredsjednik Vlade za bezbjednosni sektor Dritan Abazović potvrdno je odgovorio na pitanje Televizije Vijesti da li podaci kojima nadležni organi trenutno raspolažu ukazuju da iza fabrike cigareta u Mojkovcu stoje djelovi bivše vlasti.

"Mislim da će nas istrage koje se generalno vode oko šverca cigareta voditi do pojedinaca bliskih bivšoj vlasti, ali u ovom trenutku ne mogu da iznosim operativna saznanja zbog svega onoga što treba da bude rad policije i tužilaštva".

"U svakom slučaju švercu cigareta u Crnoj Gori je odzvonilo. Ova vlada će učiniti sve da se on u potpunosti suzbije. On je u ovom trenutku značajno suzbijen, ali ništa dok ne dođemo do ljudi koji su to radili i na protivzakonit način sticali enormnu finansijsku dobit na štetu građana i budžeta Crne Gore", naveo je Abazović u odgovoru.

Abazović je podsjetio i da sumnju u spregu struktura bivše vlasti sa fabrikom cigereta Tara budi to što, osim pojedinih hrabrih novinara, u nju nikada nije ušao niko od državnih organa. To samo pokazuje da su oni imali zaštitu državnih organa za aktivnosti koje su tamo obavljali, zaključio je vicepremijer .

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...