RIJEČ STILISTE: Najveća greška u odijevanju koju žene rade nakon 35. godine

Ono što nam je bilo zanimljivo s 25 ili 30 godina vjerovatno ni nećemo nositi s 35 ili više godina.

  • Žena

  • 18. Avg. 2021  18. Avg. 2021

  • 0

Poznati američki stilist Brad Goreski je radio za mnoge poznate ličnosti. Na samom početku karijere radio je za stilisticu slavnih Rachel Zoe, a onda je polako dobivao i svoje klijente.

Postao je ekskluzivni stilist za brend Kate Spade, a odijevao je i Jessicu Albu, Demi Moore, Rashidu Jones, Christinu Ricci, Minku Kelly i mnoge druge poznate dame.

Što se tiče stila, Brade kaže kako na njega znatno utječe najveća greška u odijevanju koju žene rade nakon 35. godine.

Prema njegovom mišljenju, tada se previše vežemo za staru odjeću u ormaru. Ono što nam je bilo zanimljivo s 25 ili 30 godina vjerovatno ni nećemo nositi s 35 ili više, ali svejedno iz ormara ne mičemo odjevne komade koje smo prerasli kako fizički tako i mentalno.

Važno je redovno pregledavati ormar. Razgledajte sve komade i izvucite van ono što niste nosili mjesecima. Na taj način osvijestit ćete što sve uopće imate u ormaru i što biste zapravo trebali dodati garderobi. Stvorit ćete novi prostor za novu odjeću koja će vam savršeno odgovarati, kaže stilisti koji dva puta godišnje radi čistku svog ormara kako bi bio siguran da su u njemu samo komadi koje uistinu voli i želi nositi.

Brad napominje kako se ne trebamo opterećivati godinama i kako se trebamo odijevati onako kako želimo, bez obzira na mišljenja drugih ljudi. Važno je ostati vjeran sebi. Nemojte dozvoliti da vaše godine utječu na to kako se odijevate, važno je pomicati granice, zaključuje stilisti koji izdvaja Jackie Kennedy kao omiljenu modnu ikonu koja se do zadnjeg dana života odijevala po svom, piše Zadovoljna.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...