ŠAROVIĆ ČEKA SAVJET: “Inzko nije imao pravo koristiti bonska ovlaštenja, nema nikakvih razgovora o koncentracionoj Vladi u RS-u…”

"Zaključci Narodne skupštine nisu rješenje nego samo početni stav, a na nama je da u narednom periodu idemo prema rješenjima, ne srljajući i vodeći normalnu i razumnu politiku", naglasio je Šarović.

  • Mini market

  • 18. Avg. 2021  

  • 0

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da očekuje dobar savjet od Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija predstavnicima političkih stranaka iz Srpske na večerašnjem sastanku u Doboju, te da ih neće dijeliti poziciju i opoziciju.

"Vjerujem da će nam dobro doći ti savjeti, ali i da će on željeti da čuje kako mi gledamo na aktuelnu političku situaciju. Vjerujem da će nam savjetovati da budemo pametni i mudri u ovoj delikatnoj situaciji", izjavio je Šarović novinarima u Banjaluci, gdje je održana sjednica Predsjedništva SDS-a.

Govoreći o srpskom jedinstvu u Republici Srpskoj, Šarović je rekao da su SDS i druge stranke opozicije i vlast politički protivnici, ali da ih je za isti sto okupio jedan događaj u kojem postoji potreba da se da zajednički odgovor.

"To što jesmo za zajedničkim stolom jeste naš zajednički stav, zajednički odgovor na nametnutu odluku visokog predstavnika Valentina Incka na koju nije imao pravo, kao ni na korištenje takozvanih "bonskih ovlaštenja". Taj stav imaju i ostale političke stranke, a mi ostajemo dosljedni tom stavu", rekao je Šarović.

On smatra da zaključci Narodne skupštine Republike Srpske koji se odnose na nametnute odluke Valentina Incka nisu kraj ovog procesa već početak, istakavši da je pred Srpskom dug i težak proces krize koja bi trebalo da doživi kraj.

"Zaključci Narodne skupštine nisu rješenje nego samo početni stav, a na nama je da u narednom periodu idemo prema rješenjima, ne srljajući i vodeći normalnu i razumnu politiku", naglasio je Šarović za Srnu.

Šarović je rekao i da nema nikakvih razgovora o koncentracionoj Vladi u REpublik Srpskoj, dodavši da to pitanje nije na dnevnom redu SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...