LIVNJAK NAPRAVIO ČISTKU U SVLAČIONICI: Među nogometašima Hrvatske koje je Zlatko Dalić nije prekrižio je i napadač Wolfsburga, odmah se oglasio…

Krilni igrač Wolfsburga oglasio se nakon objave reprezentativnog popisa Zlatka Dalića, na kojem se on ne nalazi.

  • Sport

  • 19. Avg. 2021  

  • 0

Josip Brekalo je nastupio u 27 od posljednjih 28 utakmica Vatrenih, a nije se našao na Dalićevom popisu za tri augustovske utakmice. Postavio je taj Dalićev potez niz pitanja, a nagađalo se da loše igre nisu razlog njegovog nepozivanja već moguće nepoštivanje starijih suigrača na pravi način. 

Brekalo se oglasio na Instagramu.

-Koristim ovu priliku oglasiti se povodom mog reprezentativnog statusa i uz njega vezanih raznih medijskih priča i spekulacija.

Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi.

To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ovih tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem. Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima.

Hrvatska reprezentacija za mene je svetinja i moja druga Obitelj.

Ponosan sam što sam u ove tri godine odigrao 27 od 28 mogućih utakmica, a u zadnjih godinu dana uz asistencije postigao i 4 zgoditka.

Zašto ovaj puta nisam pozvan, nije pitanje za mene, ali ono što znam je da ću svaki puta kada budem pozvan dati svoj maksimum. Vjerujem u sebe i veselim se idućoj prilici i ponovnom pozivu.

Reprezentaciji, stožeru i svim igračima želim puno sreće u ove 3 utakmice i nadam se da ćemo upisati sve 3 pobjede i trasirati put prema Svjetskom prvenstvu", stoji u Brekalovom saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...