DODIK PRIČA JEDNU PRIČU, KOMANDANT NATO ŠTABA DRUGU: OS BiH može pomoći u gašenju požara, efikasni su i čekaju da ih pozovu

Zapovjednik NATO-a u Sarajevu posjetio je 2. helikopterski skvadron OSBiH u Rajlovcu i Operativno-komunikacijski centar u Ministarstvu sigurnosti

  • Vijesti

  • 19. Avg. 2021  

  • 1

Komandant NATO-štaba Sarajevo brigadni general Eric Folkestad pohvalio je hrabra nastojanja svih u BiH koji naporno rade i bore se sa šumskim požarima, piše Oslobođenje.

Brigadni general Folkestad posjetio je danas 2. helikopterski skvadron OSBiH stacioniran u Rajlovcu i Operativno-komunikacijski centar u Ministarstvu sigurnosti BiH. Tokom posjete imao je priliku vidjeti posade kako provode testno održavanje za let, što je dio redovnih operacija da bi bili sigurni da su spremni reagovati odmah po prijemu poziva za pomoć.

"Podrška civilnim organima vlasti u vrijeme krize vitalni je dio misije svake jedinice OSBiH. I Oružane snage su tu, spremne i žele pomoći, ako i kada ih pozovu. Nakon posjete OK centru mogu vidjeti koliko efikasno se koriste sredstva i kako se​ pomno prati situacija. Želim zahvaliti svima koji su dosad bili uključeni. Vremenske prilike donijele su privremeno olakšanje, ali sezona šumskih požara još traje. Dobro je znati da postoji ova iskusna, opremljena i dobro uvježbana grupa u BiH ako se situacija pogorša, rekao je brigadni general Folkestad", saopćeno je iz NATO-štaba Sarajevo.

Podsjećamo, tokom današnje posjete Mostaru, član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je kako su helikopteri Oružanih snaga na ivici ispravnosti i da bi svako ko u njima poleti rizikovao svoje živote.

Njegova izjava apsolutno je suprotna od onoga što je danas izjavio brigadni general Eric Folkestad, pa prosudite sami ko je od njih dvojice upravu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...