ZAGRMIO NERMIN NIKŠIĆ: “Tužilaštvo spava, ali probudit ćemo ga, vlast se obahatila i žive kao..."

"... holivudske zvijezde, dok su životni problemi na čekanju. Većina radnika radi u izrabljivačkim uslovima. Penzioneri žive siromaštvo."

  • Mini market

  • 19. Avg. 2021  19. Avg. 2021

  • 2

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, oglasio se večeras na svom Facebook profilu gdje je komentarisao aktuelnu političku i ekonomsku situaciju u našoj zemlji.

On ističe da su državne institucije u rasulu, a kriminal i korupcija tjeraju ljude iz BiH.

"Državne institucije su u rasulu, zarobili su nas u tehničkim mandatima gdje nezakonito i netransparentno troše milijarde narodnog novca.

Kriminal i korupcija otjeraše pošten svijet iz države, rekao je Nikšić.

Državne institucije su u rasulu, zarobili su nas u tehničkim mandatima gdje nezakonito i netransparentno troše milijarde...

Objavljuje Nermin NikšićČetvrtak, 19. kolovoza 2021.

Nikšić je kazao kako penzioneri žive u siromaštvu dok se vlast bahati i živi kao holivudske zvijezde.

"Tužilaštvo spava, ali probudit ćemo ga. Vlast se obahatila i žive kao holivudske zvijezde, dok su životni problemi na čekanju. Većina radnika radi u izrabljivačkim uslovima. Penzioneri žive siromaštvo", ističe on, uz konstataciju da je socijalna politika nepravedna i diskriminatorna, dok zdravstvo doživljava tihu privatizaciju.

Poručio je da je siguran kako će SDP naći viziju i sadržaj budućnosti ove države, te je dodao da su već danas krenuli na taj put.

"SDP kao najjača opoziciona partija je dužna ponuditi nadu kroz viziju i sadržaj, šta sa ovom državom u narednih 10 godina.

Danas smo krenuli na put za koji sam siguran kako predstavlja proces koji će pod jednu zastavu okupiti sve ljude u ovoj zemlji na sadržaju izgradnje dostojanstvene, tihe, poštene, pravedne, radišne, jedinstvene, zajedničke i evropske države, rekao je Nikšić.

Na SDP-u je, kako kaže Nikšić, da građane uvjeri kako zaslužuju njihovo povjerenje.

"Stanje je neodrživo, praznimo se kao društvo i građani jasno trebaju alternativu.

Na nama je da u vremenu pred nama dokažemo da smo spremni preuzeti odgovornost i da istinski zaslužujemo povjerenje građana", zaključio je Nikšić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...