BH-GAS ČEKA TEMELJITA ISTRAGA: Bit će angažovana i…

"Lično bih tu uključio Finansijsku policiju da uradi detaljni pregled i dostavi nalaz Vladi FBiH, a nakon toga i Kantonalno tužilaštvo KS-a", rekao je ministar Džindić.

  • Društvo

  • 21. Avg. 2021  

  • 0

Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, objasnio je za Oslobođenje da će Mihajlo Krmpotić, v. d. direktor BH-Gasa kojeg je imenovala Vlada FBiH, nakon što zvanično preuzme poziciju, dobiti potrebne upute.

ISPITATI POSLOVANJE

"Dobit će instrukcije da prijavi Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo kompletan predmet i da se pregleda i ispita, prečekira poslovanje BH-Gasa u proteklom periodu. Lično bih tu uključio Finansijsku policiju da uradi detaljni pregled i dostavi nalaz Vladi FBiH, a nakon toga i Kantonalno tužilaštvo KS-a, svakako. Mi ćemo postupiti shodno tim nalazima", ističe ministar Džindić.

Prvi sastanak sa Krmpotićem će, kaže, biti organizovan odmah nakon potvrde imenovanja.

"Što prije, to bolje", ističe ministar Džindić, ponavljajući kako će tražiti utvrđivanje činjeničnog stanja.

Kontaktirali smo i Krmpotića, bivšeg ministra saobraćaja u Kantonu Sarajevo i dugogodišnjeg inženjera u BH-Gasu. No, on nas je ljubazno zamolio da sačekamo okončanje procedura.

NIZ OPTUŽBI

Iz Tužilaštva KS-a nismo dobili informacije o tačnosti navoda o u javnosti spomenutim prijavama bivšeg v. d. direktora BH-Gasa Jasmina Salkića, koji je iznio niz optužbi na račun premijera FBiH Fadila Novalića, njegovog savjetnika Gordana Čahtarevića, ministra Džindića i Krmpotića.

Optužbe je iznio i Almir Bečarević, savjetnik direktora BH-Gasa. U Bečarevićevom dopisu koji je upućen i Tužilaštvu KS-a putem e-maila, navedeno je da je bio izložen “pritiscima i ponudama mita zbog primjedbi zašto se ne može potpisati ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji koji je predložila CGE kompanija”. 

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...