SRBIJA NA NOGAMA: Procurila Vulinova fotografija sa opasnim kriminalcem, dovodi se u vezu s mladićem koji je brutalno ubijen…

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin fotografiran je zagrljen sa Vladimirom Kovačevićem Kovačom, nekadašnjim vođom navijača FK Rad i licem uhapšenim za nelegalno nošenje oružja, konkretno automatskog pištolja marke "Škorpion".

  • Regija

  • 22. Avg. 2021  

  • 0

Portal "Nova.rs" objavila je fotografiju za koju se ne zna kada je nastala i na kojem događaju, ali da je Kovačević na fotografiji potvrdila je i Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina, mladića za kojim se tragalo danima, a njegovo tijelo na kraju je pronađeno u plitkom grobu u Sopotu, sasvim slučajno.

altFoto: Privatni arhiv/ Predragpopovic.worpress.com

Mara Halabrin, inače, poznaje Kovača, koji je bio poznanik njezinog ubijenog sina. Njezin sin Aleksandar dovođen je u vezu sa navijačima FK Partizan.

„Fotografiju sam videla sinoć i sve što mogu da kažem je da celu noć nisam oka sklopila. Ovim sam izgubila svaku nadu u policiju. Nisam je imala ni ranije, ali ovo sada me je dotuklo. Negde duboko sam verovala državi u kojoj sam rođena, ali šta sada da očekujem“, pita se očajna žena.

Na povezanost njenog sina sa pomenutim Kovačevićem ukazivala je inspektorima, ali oni nikada nisu željeli da saslušaju Kovačevića, niti da ga privedu.

Policija ga, međutim, jeste privela 2020. godine i to nakon što je, poslije upada u jednu kladionicu u Beogradu, u njoj zatekla skriveno oružje „Škorpion“. Mediji su tada pisali da je upravo kod Kovačevića pronađen pomenuti automatski pištolj.

Kovačeviću, koji je, kako su pisali mediji, crnogorski državljanin, bio je navodno i zabranjen ulazak u Srbiju zbog ranijih krivičnih djela.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...