MILIČEVIĆ KRITIKOVAO FUNKCIONERE SNSD-a ZBOG SKUPA NA KOZARI: “Sve mi je postalo jasno onog trenutka kada je Milorad Dodik javno naredio Ministru zdravlja RS-a da skine masku”

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević kritikovao je funkcionere SNSD koji dok raste broj oboljelih od virusa korona organizuju stranačke mitinge i proslave.

  • Društvo

  • 24. Avg. 2021  24. Avg. 2021

  • 0

Bio sam ubijeđen da smo kao društvo dotakli dno i da niže od tog dna ne može, ali mnogo toga se poslije toga događalo, pa smo spuštali kriterijume tog dna i padali sve niže. Poslednji primjer je okupljanje više hiljada ljudi na Kozari u organizaciji SNSD pod apsurdnim nazivom “Živjeće Srpska” dok nam je istovremeno broj oboljelih i umrlih od kovida u toj istoj Srpskoj u porastu – istakao je Miličević.

On je naglasio da smo svjedoci ponovnog rasta broja oboljelih sa tendencijom od opasnog eksponencijalnog rasta tog broja.

– Naravno da bih želio da griješim, ali se bojim da sam u pravu. Proteklih nekoliko mjeseci svjedoci smo organizovanja niza koncerata, mitinga podrške nekome ili nečemu, performansa različitih vrsta širom Republike Srpske iza kojih stoje crveno obojene institucije bilo da se radi o lokalnim ili republičkim institucijama – pručio je Miličević.

On ističe da organizatori takvih skupova ne snose baš nikakvu odgovornost, ukoliko su načelnici ili gradonačelnici ili funkcioneri SNSD.

– I svi se zaklinju da su poštovali sve epidemiološke mjere. I svi se razumiju u medicinu, u epidemiologiju, u to da li je i koja je vakcina dobra, a koja ne, da li je i u kojim situacijama potrebno nositi zaštitnu masku…Naravno da niko od njih neće odgovarati za bilo šta, ali da se tako nešto dogodi u nekoj lokalnoj zajednici gdje je opozicioni načelnik ili gradonačelnik slijedila bi krivična prijava za ugrožavanje javnog zdravlja stanovništva Republike Srpske – naglašava predsjednik Glavnog odbora SDS.

U prvim redovima na ovim skupovima, kaže Miličević, nalaze se oni koji su članovi Republičkog štaba za vanredne situacije koji donosi mjere koje ni sami ne poštuju niti su ih ikada poštovali, piše Srpskainfo.

– Tužno je gledati kao se režimski doktori upinju da nam objasne kako su na Kozari, ali i na raznim drugim crvenim stranačkim koncertima – skupovima poštovane sve epidemiološke mjere. Sve mi je postalo jasno još onog trenutka kada je Milorad Dodik javno, na press konferenciji, naredio Ministru zdravlja Republike Srpske da skine masku. To je bilo dno dna. Sada smo pali još niže. Ima li još vremena da se probudimo iz ovog košmarnog sna? Ima, ali još veoma malo – zaključio je Miličević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...