JEDINSTVEN SLUČAJ U EUROPI: Miljenik navijača FK Sarajevo i njegov sin danas igraju u istom timu (FOTO)

Za bivšeg napadača FK Sarajevo godine su samo broj.

  • Sport

  • 27. Avg. 2021  27. Avg. 2021

  • 0

U Varteksu u istoj ekipi igraju tata Leon (37) i sin Mauro (18) Benko! Bivši hrvatski reprezentativac Leon, koji je za "Vatrene" skupio četiri nastupa, nakon što je završio priču s Varaždinom, preselio je u Varteks, a sa sobom je povukao i svog sina. Obojica su nastupila u prvom sudaru Varteksa s Mladosti iz Ždralova u trećoj ligi.

image

- Sin je uvijek bio samnom, išao je na sve destinacije na kojima sam igrao. Počeo je igrati nogomet u Varaždinu kao klinac, kasnije je nastavio u Rijeci, a onda je dalje uvijek bio uz mene u svim mojim klubovima. Bio je čak u u Kini. U Varaždinu je na koncu igrao u juniorima, makar je on već stariji junior. U Varaždinu nije bila dobra situacija, procijenio sam da je bolje da igra seniorski nogomet, te je samnom otišao u Varteks. U Varteksu sam nastavio karijeru zbog prijatelja, a mislim da je dobro da ovdje igra uz mene - kazao je Benko za "Sportske novosti".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...