INVESTICIJA VRIJEDNA OKO 25 MILIONA EURA: Evo kako će izgledati luksuzni kompleks u oazi mira nadomak Sarajeva (FOTO)

Roof Gardens je smješten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, iznad Sarajeva na samom početku šume na Trebeviću, što je i bila inspiracija za naziv.

  • Ekonomija

  • 27. Avg. 2021  27. Avg. 2021

  • 2

Prošli mjesec u neposrednoj blizini Sarajeva započeli su radovi na realizaciji investicije u poslovno stambeni kompleks Roof Gardens.

Roof Gardens je smješten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, iznad Sarajeva na samom početku šume na Trebeviću, što je i bila inspiracija za naziv.

Sam objekat je udaljen 1.200 metara zračne linije od sarajevske dvorane Skenderija. Investicija je vrijedna oko 25 miliona eura, a realizira je sarajevska kompanija Roof Gardens, osnovana od strane grupe investitora s regionalnim poslovnim prisustvom.

Objekat raspolaže sa 135 stanova i 2.500 metara četvornih poslovnog prostora. Završetak je planiran za kraj 2023. godine. Projektirala su ga dva prestižna arhitektonska studija Nonstop i Filter.

-Sam koncept je jedinstven u BiH i regiji jer nudi svojevrstan pristup kulturi življenja. Osim luksuznih stanova različitih kvadratura, Roof Gardens nudit će i različite kulturno- zabavne i sportske sadržaje za njegove stanovnike, ali i posjetioce. Imati će restoran s jedinstvenim pogledom na Sarajevo, te Trg s amfiteatrom kao mjesto susreta. Uz sve to, planirana je izgradnja vrtića, te drugih sadržaja za najmlađe, a sve to u skladu s prirodnim okruženjem, energetski efikasno i poštujući održivi razvoj. Ovo će biti oaza mira za sve stanovnike i posjetitelje jer nudi bijeg od gradske buke i smoga, te miran završetak radnog dana – pojašnjava Berin Alagić, direktor firme Roof Gardens za jutarnji.hr, koji kaže da s punim pravom očekuju da će Roof Gardens postati jedna od najprestižnijih lokacija u jugoistočnoj Europi.

Dodaje i da je interes za kupovinu stanova izuzetno velik već u samoj izgradnji . Kupci su, otkriva Alagić, najčešće uspješni porodični ljudi zaljubljenici prirode i zdravog načina života, prenosi Hayat.

-Svakako važnu ulogu imat će jedinstven panoramski pogled na Sarajevo koji se može imati samo s ove lokacije. Radi se o koncept savremene gradnje koja odiše tradicijom i elegancijom modernog dizajna te donosi novu kulturu življenja za njene stanovnike. Kompleks daje novu kvalitetu života stanovnicima jer donosi sinergiju poslovnog, zabavnog i porodičnog života, i to daleko od smoga i svakodnevne buke – ističe Alagić, koji je uvjeren kako će Roof Gardens biti simbol Sarajeva.

-Roof Gardens svojom oktogonskom formom i javnim centralnim trgom odiše tradicionalnim motivima i vanjskim amfiteatrom povezanim šumskom šetnicom sa stogodišnjom austrougarskom kulom Palež. Prostrani životni i zabavni prostori precizno su smješteni otvarajući pogled na široku panoramu od vrha Bjelašnice, preko Ilidže do Baščaršije i Bijele Tabije. Sama forma zgrade predstavlja ravnotežu između okolnog pejzaža inspiriranim borovom šumom i stijenama te pažljivo osmišljenim sadržajima – opisuje projekat Berin Alagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...