PRVA DAMA FRANCUSKE: U poslovnoj modi treba pronaći mjesta za udobnost (FOTO)

Na pojedinim radnim mjestima postoje stroga pravila odijevanja koja ne dozvoljavaju nošenje ležerne odjeće i obuće.

  • Žena

  • 28. Avg. 2021  28. Avg. 2021

  • 1

Brigitte Macron doputovala je u francuski grad Angouleme kako bi  na 14. Festivalu frankofona filma. Ovogodišnje izdanje festivala koji su pokrenuli Marie-France Briere i Dominique Besnehard posvećeno je alžirskoj kinematografiji.

Francuska prva dama cijeli dan družila se s organizatorima, odgledala nekoliko filmova i učestvovala je na okruglom stolu.

Na festival je došla u svojoj standardnoj odjevnoj kombinaciji za ovakve prilike: farmerke skinny kroja spojila je s bijelom košuljom te sakoom i torbom u istoj boji. Kada je u pitanju obuća, odabrala je klasične salonke.

Međutim, nakon što je odradila brzinsko poziranje pred okupljenim fotografima i razgovarala s novinarima, ipak je promijenila obuću kako bi ostatak dana provela u udobnim tenama.

Brigitte Macron

Njen izbog su bijele tene modne kuće Louis Vuitton koje je već nosila u nekoliko prilika. Možda bi za neke ova promjena bila previše ležerna s obzirom na njezinu funkciju, ali Brigitte nam je još jednom pokazala kako i u poslovnoj modi ima mjesta za tene, piše Zadovoljna.hr.

Na pojedinim radnim mjestima postoje stroga pravila odijevanja koja ne dozvoljavaju nošenje ležerne odjeće i obuće. Upravo je zato u mnogim kompanijama uveden casualy Friday (opušteni petak), jedan dan u sedmici kada na posao možete doći ležernije odjeveni.

Ovo izdanje francuske prve dame pokazuje kako i kombinacija farmerki i tena sjajno može funkcionirati u poslovnim prilikama.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...