DORIS DRAGOVIĆ JE SKORO ČETIRI DECENIJE NA SCENI: Evo koje je njeno pravo ime…

Pored njenog dobro poznatog umjetničkog opusa, ono što je publici manje bilo poznato jeste pjevačicino pravo ime.

  • Estrada

  • 28. Avg. 2021  

  • 0

Pjevačica Doris Dragović pojavila se u javnosti još početkom osamdesetih godina prošlog vijeka, a publika odmah je zavoljela njene pjesme, koje se pjevaju i dan danas.

Pored njenog dobro poznatog umjetničkog opusa, ono što je publici manje bilo poznato jeste pjevačicino pravo ime, koje je dobila po rođenju, prenose domaći mediji.

Pravo ime Doris Dragović je Dorotea Dragović, odnosno Dorotea Budimir, kako glasi prezime njenog supruga. Iako se nije izjašnjavala zbog čega se odlučila za promjenu svog imena, nesumnjivo je da je zapamćena baš po svom neobičnom imenu, te da joj za scenu bolje pristaje od njenog izvornog imena Dorotea, piše Story.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...