RADOVAN KOVAČEVIĆ OPET BRANI PARTIJSKOG ŠEFA: "Ono što je Milorad Dodik izjavio u Sarajevu, to..."

Prema njegovim riječima, Dodik je toliko puta izgovorio da već i ptice na grani znaju da je minimum na koji bi Republika Srpska u tim razgovorima pristala upravo ono što je on nazvao izvornim, odnosno slovom Dejtona

  • Politika

  • 29. Avg. 2021  

  • 1

"Zanimljivo je i simptomatično da je u obraćanju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, poslije sastanka sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, ukupno nekih dvije do tri osobe u RS uspjelo pronaći bilo šta negativno, a da su to upravo lideri stranaka opozicije", istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da ono što je za ostale građane RS bitno, jeste da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik usred Sarajeva i pred predsjednikom Turske i druga dva člana Predsjedništva BiH jasno, glasno i bez ikakvog ustezanja izgovorio ono što većina građana RS misli ili ćemo dijalogom doći do rješenja u kojem će Srpska biti poštovana u BiH, ili u BiH nećemo ostati!

"Govoreći o tome da ne prihvatamo nametnuta rješenja stranaca, Dodik je jasno rekao da upravo zbog brojnih nametanja u prošlosti postojeće stanje u BiH uopšte ne odgovara onome na šta smo pristali u Dejtonu i da u tom smislu Dejton više ne postoji, kao i da jedino kroz dijalog konstitutivnih naroda i entiteta možemo doći do održivog rješenja za BiH", konstatovao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Dodik je toliko puta izgovorio da već i ptice na grani znaju da je minimum na koji bi Republika Srpska u tim razgovorima pristala upravo ono što je on nazvao izvornim, odnosno slovom Dejtona, a da bi, ukoliko ne bi bilo razumijevanja i uvažavanja stavova Srpske, rješenje onda bila mirna disolucija BiH.

On je ukazao da su svi u Republici Srpskoj to čuli i razumijeli, osim eto dva ili tri lidera stranaka opozicije, pa sada najavljuju i neke sastanke na kojima će oni kao braniti Republiku Srpsku od Milorada Dodika i od SNSD.

"Gospodo iz opozicije, ukoliko želite napustiti zajednički front odbrane Srpske od stranih nametanja i ugrožavanja naših sloboda, onda budite iskreni i slobodno krenite svojim putem, ali nemojte manipulisati i izmišljati nešto u šta baš niko u Srpskoj ne može povjerovati", poručio je Kovačević, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...