TO BI BILO TO: Ova je zemlja djeci ograničila videoigre na tri sata sedmično...

Kompanije koje izrađuju videoigre neće smjeti djeci nuditi usluge izvan određenoga vremena i morat će uvesti verifikacijske sisteme u realnom vremenu, saopćio je regulator koji nadzire tržište videoigara.

  • HiTec

  • 31. Avg. 2021  

  • 0

Nova pravila objavljena u ponedjeljak dio su šire kampanje Pekinga koji želi osnažiti kontrolu nad društvom i ključnim ekonomskim sektorima, uključujući tehnologiju, školstvo i tržište nekretnina nakon višegodišnjeg strelovitog rasta.

Ograničenja, koja se odnose na sve platforme uključujući pametne telefone, veliki su udarac globalnoj industriji videoigara kojoj su mladi igrači najisplativije tržište.

Njima se djeci ispod 18 godina ograničava vrijeme za igre na jedan sad dnevno, od 20 do 21 sat i to samo petkom, subotom i nedjeljom, prenosi državna novinska agencija Xinhua. Sat dnevno moći će igrati i državnim praznicima.

Pravila regulatora, Nacionalne agencije za medije i izdavaštvo dolaze u vrijeme obračuna Pekinga s kineskim tehnološkim gigantima poput Alibabe i Tencent Holdinga.

Kampanja koja cilja na ono što država naziva "divlji rast" nekih kompanija dovela je do gubitka milijardi dolara na tržištima dionica u Kini i u inozemstvu.

Kompanije koje izrađuju videoigre neće smjeti djeci nuditi usluge izvan određenoga vremena i morat će uvesti verifikacijske sisteme u realnom vremenu, saopćio je regulator koji nadzire tržište videoigara.

Pravilima iz 2019. Kina je bila ograničila mlađima od 18 godina igranje videoigara na sat i 30 minuta bilo koji dan i tri sata praznicima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...